Feedback

Erik Wickström – Konditionskonnässör

”Hej Klas!
Var ute i går och körde 13 mil med min racer. Visserligen inte fort (25,9 i rullsnitt) men det kändes fantastiskt bra. Första gången på länge som jag inte fick domningar i min högerhand och sadeln var betydligt mer komfortabel än min gamla. Känns som jag satt korrekt och hade betydligt bättre aerodynamik nu, och inte alls sliten efteråt. Det enda är att jag i dag har lite träningsvärk på en del ställen i benen som jag inte känt förut. Men tack för ett bra jobb och intressanta lärdomar om trampteknik m.m.”

Hälsningar
Ulf Westbeck, Halmstad

”Lite lätt sen och stressad med bar överkropp och ena benet på väg in i bibben hör jag Klas förstrött säga.. Brukar du cykla med kalsonger under tightsen?!
Under ett kort surrealistiskt ögonblick finner jag mig således stående spritt språngande i ett garage hos en vilt främmande människa i en förort till Göteborg, väldigt märklig känsla hahaha! Efter konstaterandet att min cykel är något av en daterad raketosaurus och Klas proffsigt införlivat sitt erlagda löfte om att hålla sig för skratt, börjar processen att förvandla sittställningen till något mer gångbart.
I stort sett allt möbleras om och idag, efter drygt 100 mil ute i de värmländska skogarna, hurrar både perineum, handleder och rygg, vilken skillnad!
Gråter gör jag dock fortfarande….. men endast av lycka och insekter i ögonen, precis som det skall va;) Jag införlivar dit råd om att trampa skiten ur denna cykel i sommar och shoppa ett vassare spjut framåt hösten!

På återseende käre inspiratör och tack för att du tog dig tid med detta nybörjarekipage.
Mvh John.”

”Hej Klas,

 Tänkte återkoppla från måndagens Bike-fit bara. Körde Smack-tempo i onsdags och försökte utöver nya cykelinställningarna även tänka på allt du sade om trampteknik, hjälm, osv. Jag brukar ligga på ca 39-39,5km/h och har haft som mål till sommaren att kunna snitta över 40km/h på tempo.
Men nu körde jag in på nästan 41km/h (!!) och det känns som att det finns mer att ge.
Mycket kul!!! Stort tack 🙂

http://www.strava.com/activities/141119302
 Mvh,
Tommy”

”Gjorde en bike-fit hos Klas Johansson i Göteborg idag; Sveriges kanske mest cykelkunniga person när det gäller mek och träning. Om man är mek i ett Pro Tour-stall under Touren och har tränat ngn till två VM-guld (Susanne Ljungskog) så kan man nog ett och annat;) Rekommenderas varmt!”

/Jonas Colting

 

”Hej Klas!
Var ute efter min bikefit i onsdags och det var skillnad på cykeln! Markant skillnad till det bättre och trots regn blev det en bra timme ute!
Tack för ett professionellt bemötande och en grym tjänst! Tramptekniken kommer ta ett par veckor att träna in kände jag, så mycket fokus kommer ligga på det i framtida pass.

 MvH Kristoffer”

”Hej Klas
Johan här va och gjorde en bikefit hos dig men min Scott plasma (råkade komma den discen på) Jag gjorde som du sa’ när jag kom hem, jag backade styret 45mm sen hissade jag de 15 mm och la på 1mm på sadelhöjden cyklar mycket bekvämare och mer avslappnat än förra året. Det känns riktigt bra.
Idag bytte jag ut träningspasset mot en start i Viken runt som hård träning, av alla 739 st. som gick i mål så noterade jag den bästa cykeltiden med flera minuters marginal, solo TT körning från start till mål. Noterade visst ett nytt banrekord. Bara jag som har cyklat under 1:40:00 enligt kontroll 13 år tillbaka i tiden fick jag veta av tävlingsansvarig.
Väl investerade pengar, jag är väldigt nöjd, och din lektion i tramp teknik har jag tagit till mig och det funkar jätte bra. Tack vare dig!

/Johan”

”Jag är mycket nöjd med min bikefit. Det är första gången som jag ställt in en cykel professionellt. Din kollega Tomas Renemo var mycket noggrann och det kändes som att jag fick den tiden som behövdes med min nya cykel. En sak som var bra var informationen om det nya sättet att trampa, dom flesta pratar ju mest om att man ska fokusera på att trampa runt hela varvet.

Tack för hjälpen och givetvis kommer jag att rekommendera Probikefit till mina cykelvänner!”

/Stefan, Malmö

”Rev av en 2x20min när jag kom hem. + 20 watt!! Kändes riktigt bra! Tusen tack för hjälpen och alla tips, jag är supernöjd!!”
Mvh Anders

”Hej, tack för underverk! Var helt salig igår, efter första riktiga turen på hojen. Vilken skillnad, ångade på fort som tusan på låga växlar och äntligen fick jag upp kadensen med. Helt galet vilken skillnad det kan göra! Kan faktiskt undra hur Sportspec kunde sälja en cykel som var så galet inställd. Men, men nu verkar det blir bra till slut!”

”Cyklade 104 km nationaldagsloppet i onsdags med nya inställningen. Mycket mer watt ur benen, inte ont någonstans (trots mkt aggresiv inställning). Jag kan verkligen rekommendera en bikefit hos dig! För mig som ny cyklist var din pedagogik utmärkt och dina övriga cykeltips kanon. Nu ser jag fram emot VR…….”

”Positionen känns väldigt bra, inga problem någonstans och det hade varit intressant att flytta pedalklossen ytterligare då nuvarande flytt känns helt naturlig. Har cyklat ca 100km i helgen utan några krämpor. Vad gäller trampet så upplever jag att detta kommer sig naturligt av positionen. Det roliga är att jag cyklat mina rundor i helgen ca 3-4min snabbare än tidigare på mycket lägre upplevd ansträngningsgrad. Med denna fortsättning så kommer det att brinna på Kalmars gator i Augusti, ska bli oerhört kul!!”

”Det var ett mycket nyttigt, lärorikt, och jättekul besök hos dig! Har bara hunnit med en 6 mila-tur hittills med de nya inställningarna. (kör mest löpning för tillfället pga av tidsbrist) Till en början kändes sitthöjden hög, men efter nån mil så infann sig en mycket bra känsla. Känns som jag får mer kraft till pedalen, när vi flyttade bak klossen. Med hjälp av tankesättet Fram/bak samt Upp/ner så känns det även som pedalvarvet blir effektivare, samtidigt ”mjukare”. Känslan på cykeln är att jag sitter mer i cykeln än ovanpå, känns som instyrningen blev bättre (Inbillning?) och på något sätt fick jag bättre plats för knän när jag står upp och trampar uppför. Även ryggen känns bättre, mycket bättre än tidigare, nästan inte ont i korsryggen alls. Förhoppningsvis blir det ännu bättre under säsongen med mer cykling. Stort tack, kanonnöjd helt enkelt! Dessutom fick jag en ny känsla på Cykel-Crossen så behovet av en lvg-racer är inte akut, även om det hade varit pricken över i:et. Därmed SPARADE jag pengar på en Bike Fit! ”

”Jag är mycket nöjd med min bikefit, var ute 160 km och ca 5 timmar idag på linjecykeln. Tidigare har jag alltid fått lite värk i korsryggen efter 100 km och skulderbladen har fått stryk med. Men idag var det ingenting, lite känning i skulderbladen bara, nu blev ju cykling ännu roligare. Tänkte testa tempohojen imorrn på ett tempolopp, men jag är säker på att det kommer funka kanon. Fick testat tempopositionen igår med, kändes kanon, trots lite trötta ben. Inga känningar i korsrygg eller skuldror, visst fick nacken lite stryk, som den alltid får i början av säsongen”

”Körde en runda idag. Känslan när jag rullade iväg va, shit vad högt jag sitter! Mest påtagligt blev det när jag kom utanför 50-skyltarna och gick ner i bocken, då kändes det läskigt. När jag efter en stund vant mig kändes det hur naturligt som helst. Benen va det inga problem alls med och ryggen försökte jag hålla i ”knäböjspositionen” som du instrurerade. Det som va mest påtagligt va nacken som inte va van vid att lyfta huvudet så höjt samt att man nu såg att man hade en hjälm på skallen;) Mitt första intryck blir därför att jag är mycket nöjd med din insats!”

”Körde 3 tim. igår, vädret var ju strålande. Den första känslan var att det var en ny cykel. Lite svårt att beskriva en känsla men, det kändes som om hela cykeln var mera kompakt, ihopsamlad. Av någon anledning kändes det som om jag har bättre kontroll av ekipaget. Rent konkret så sitter jag bättre i alla positioner, dock främst i bocken. Kanske är det nyhetens behag och vädret som spelar in men, det känns helt rätt med de förändringar som är gjorda. Det skall bli bra cykelväder nästa vecka, skickar ytterligare rapport efter några fler mil i sadeln”